mandag den 20. september 2010

Mine yndlings speltboller

Indkøb:

10 g gær
3 1/2 dl lunkent vand ( 1 1/2 dl kogt vand blandet med 2 dl koldt vand )
1 tsk. honning
2 spk. go olivenolie
500 g Sigtet speltmel ELLER 300 g sigtet speltmel og 200 g groft speltmel.


Udblød gær i lunkent vand, kom honning, olie og mel i. Sørg for at dine hænder er godt smurt med koldt vand, gør det nemmere at ælte dejen. Dejen skal være meget våd og ikk til at forme.
Put dejen i silicone muffinform eller franskbrødform smurt i olivenolie, lad den hæve i 1 1/2 time og bag dem ved 210 g i ca. 30 min.

Du kan efter smag krydre boller/brød med kerner eller krydderier, hvis det f.eks skal bruges som madbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar