torsdag den 3. februar 2011

Helles kartoffel/porre suppe



Indkøb:

1,5 kg bagekartofler/alm. kartofler
3-4 porrer
1 L vand
3-4 Friske Timian kviste
salt
peber
2 stk.  grøntsagsboullion terninger
250 ml soyafløde


Skræl kartofler og skær i tern, snit porrene og svits det hele i olivenolie. Det må IKKE tage farve. hæld vand, salt, peber, timian og terninger i. Kog det hele i ca. 30 min. Hæld fløde i og kog op, server med lækre Mini Flutes..

Mini Flutes.


Indkøb:
1 kg mel ( blandede idag 300 g ciabatta, 300 g sigtet spelt og 400 g groft spelt)
6 dl vand ( 2,5 kogende + 3,5 koldt)
2 spk. oliven olie
1 tsk salt
50 g gær

Opløs gær i lunkent vand, kom salt, mel og olie i og ælt godt. Lad dejen hæve tildækket med enten en pose eller Wita Wrap i så lang tid du gider, MINDST 1 time.
Form mini flutes og lad dem hæve 1 time. Tænd ovnen på 200 g og stil en lille skål vand i bunden.
Bag flutes i 10 min. tag dem ud og pensl med oliven olie og put krydderier på efter smag.
Bag igen i ca. 10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar