søndag den 9. januar 2011

Lady og vagabonden spaghetti og kødboller

Indkøb:



Kødboller
500 g Hakket oksekød 5-7 %
2  løg zittauer eller alm.
1 æg
½ dl. rasp
1 håndfuld revet parmesan gerne frisk!
1 dl mælk
1 tsk timian
½ tsk. fint salt
Peber efter smag
Paprika efter smag


Tomatsovs:
3 ds. hakket eller flået tomater
1 spk. sød chili
1 tsk paprika
1 tsk salt
peber
frisk basilikum
2 zittauer eller alm løg
1 spk. olie


Spaghetti:
500 g fuldkorns spaghetti
salt


Tomatsovs:
Smid det hele i en gryde og lad det simre, gerne i 1 times tid, sovsen skal koge ind og blive dejlig tyk og cremet, jeg kører stavblænderen igennem halvvejs, da sovsen bliver mere cremet af det.... Når sovsen er dejlig tyk og smagt til med evt. ekstra krydderier puttes bollerne i mens spaghettien koges efter anvisning på pakken.
Du kan sagtens bruge hvidløg, MEN da jeg ikke kan tåle det, undlader jeg det altid i mine opskrifter! Server med masser frisk basilikum.






Kødboller:
Tænd ovnen på 200 G.
Vend løgene på en pande med olivenolie, de må ikke tage farve. Bland alle ingredienser i en skål til en blød fars, lad den hvile i ca. 20 min, Tril små boller og læg dem på en bageplade og bag i ca. 20-30 min alt efter størrelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar