Bunden:
150g smør
150g chokolade minimum 70%
100g sukrin, jeg bruger hvad jeg har... gerne 1/2 gold og 1/2 melis
8 æggeblommer
5 hvider
Gør sådan:
Tænd ovnen på 170g IKKE varmluft ( og det plejer jeg så at glemme, så min får som regel varmluft ).
Smør en springform eller 2 alt efter hvor TYK bunden skal være, jeg bruger 1. Jeg bruger et ultra smart genanvendeligt bagepapir købt engang netto havde dem, de fås til Springforme.
Mega smart :-) |
Jeg bruger past. æg, da det passer med mængden af bægre = ingen spild af hvider :-)
Smelt smør og chokolade forsigtigt. Pisk blommer og sukrin, NB gold den knaser :-) Kan man ikke lide det, brug den lyserøde melis.
Pisk hviderne LÆNGE - de skal være så stive de kan blive.
Vend smør chokoladen i æggeblommerne, vend forsigtigt massen i hviderne.
Hæld i formen og bag ca. 40 min, HUSK at bage mindre hvis du bruger 2 forme...
Køl den ned HELT ned.
Cheesefyld:
2 dl fun hyldeblomstsaftevand IKKE fortyndet
200g phillidelphia ( syntes bare den er bedre end de billige )
250g FED græsk youghurt
2 dl fløde
6 blade husblas
100g sukrin melis
Vanille, hvis du vil.
Sådan:
Opblød husblas
Pisk fløden let.
Varm saften i en gryde - ikke kog!
Kom husblas i den varme saft så det smelter sammen.
Pisk Phillidelphia og græsk youghurt i fløden, dernæst vanille og sukrin.
Pisk nu saften i og hæl over den helt kolde bund. Lad stivne på køl.
TOP:
1 pose frosne bær
5 blade husblas
Sådan:
Opblød husblas
kog bær ( især hindbær )
Rør husblas i bærrene, evt kør en stavblender igennem. Lad køle lidt af. Hæld over den HELT STIVE KAGE... VOILA.... lad den stivne og du har en lækker kage :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar