onsdag den 18. maj 2011
Romkugler 1. forsøg...
Indkøb:
kagerester, svarende til en bradepande ( brugte brownies og cookies )
3-4 spk smør ( brugte altså fedtreduceret kærgården )
ca. 1 flaske rom essens
cacao pulver HVIS du bruger mange sandkagerester
MASSER AF KRYMMEL eller kokos.
Så smuldrer du kageresterne ( kørte dem i smadder i min foodhakketingest ) tilsæt smør og smag til med romessens.. Dejen skal være klistret nok til at krymmel kan hænge fast, men uden at den smager for meget af smør. Stil dejen på køl i ca. 1 time. Tag dejen ud og tril kuglerne ;-) og rul dem i krymmel... WUPTIIII..
tirsdag den 17. maj 2011
Chokoladekage
Den nemmeste og bedste chokoladekage.....
Indkøb:
600 g Sigtet speltmel
600 g sukker
3 tsk natron
6 spk kakao
1 l kærnemælk
1 1/2 dl becel
Tænd ovnen på 200 g.
Bland det hele sammen og pisk godt. Bag den i ca. 20-30 alt afhængig af størrelsen på formen, det er en meget stor portion.....
Pynt gerne med hvid glasur.
Du kan tilsætte hakket chokolade eller vanille sukker hvis du vil variere lidt.
Indkøb:
600 g Sigtet speltmel
600 g sukker
3 tsk natron
6 spk kakao
1 l kærnemælk
1 1/2 dl becel
Tænd ovnen på 200 g.
Bland det hele sammen og pisk godt. Bag den i ca. 20-30 alt afhængig af størrelsen på formen, det er en meget stor portion.....
Pynt gerne med hvid glasur.
Du kan tilsætte hakket chokolade eller vanille sukker hvis du vil variere lidt.
søndag den 17. april 2011
Italienske boller
Indkøb:
1 kg type 00 mel
1 kg durum mel
50 g gær
olivenolie
havsalt
6 dl vand (2,5 koldt & 3,5 kogende)
bland vandet, opløs gæren i vandet. Kom olie, salt og durum mel i til dejen er tykflydende, ælt type 00 mel i til dejen bliver fast, men stadig fedtet og blød. Lad den hæve min. 2 timer, gerne længere. Tænd ovnen på 180 grader. Form boller, brug gerne mere durum mel, hvis den er for klistret. Lad dem efterhæve min. 30 min. Bag i ca. 14-20 min alt efter størrelsen. JEG BRUGER ALDRIG ALLE 2 KG MEL.. Føl dig frem og find lige præcis den blanding der passer dig bedst.
1 kg type 00 mel
1 kg durum mel
50 g gær
olivenolie
havsalt
6 dl vand (2,5 koldt & 3,5 kogende)
bland vandet, opløs gæren i vandet. Kom olie, salt og durum mel i til dejen er tykflydende, ælt type 00 mel i til dejen bliver fast, men stadig fedtet og blød. Lad den hæve min. 2 timer, gerne længere. Tænd ovnen på 180 grader. Form boller, brug gerne mere durum mel, hvis den er for klistret. Lad dem efterhæve min. 30 min. Bag i ca. 14-20 min alt efter størrelsen. JEG BRUGER ALDRIG ALLE 2 KG MEL.. Føl dig frem og find lige præcis den blanding der passer dig bedst.
Langtidsstegt lammekølle ala Jamie Oliver
Indkøb:
1 lammekølle a ca. 2 kg
1 bundt rosmarin
havsalt
peber
1 helt hvidløg
Sovs:
1/2 l. hønsebouillion
væden fra køllen
Grov Kartoffelmos:
2,5 kg bagekartofler
4-5 gulerødder
Evt: pastinak eller majroe
Tænd ovnen på max grader.
Rids Lammekøllen, smør med olien drys med salt og peber, læg rosmarin henover sammen med hvidløgs fedderne. Pak den i et fad, som dækkes med staniol. Når ovnen er varm sættes køllen ind, skru ned på 170 grader og lad den stå i 3-4 timer.
Sovs:
Kog vandet og opløs bullionterningen deri. Hæld væden fra køllen i en gryde og kog op, hæld boullion i og jævn evt. med maizena. Kog den kort og server :-) MUMS
Grov kartoffelmos:
kog kartofler og grøntsager. Mas dem med et piskeris og 2 spk. smør, groft, den skal ikke være lind.
Køllen serverer vi på et spækbræt og så skærer man bare en luns ved bordet... ENJOY!!
mandag den 28. februar 2011
Helles fantastiske tomatsuppe
Indkøb:
3 ds. Cherrytomater
3 ds. hk. tomater
6 fed hvidløg
3 store løg
8 stilke frisk timian
2 tsk. oregano
salt & peber
1 milda madlavningsfløde
1/2 L vand
3 grøntsags boullion terninger
Snit løg og hvidløg, svits i olie uden de tager farve. Hæld cheerytomater, hk. tomater, krydderier og terninger i. Kog i ca. 20 min. Kør en stavblender igennem til den har passende konsistens. ( husk at tage gryden af varmen så suppen ikke sprøjter!) Hæld vand og fløde i og kog igen i 10 min. Jeg tilsatte idag en omgang fuldkorns suppehorn som kogte med de sidste 7 min.
3 ds. Cherrytomater
3 ds. hk. tomater
6 fed hvidløg
3 store løg
8 stilke frisk timian
2 tsk. oregano
salt & peber
1 milda madlavningsfløde
1/2 L vand
3 grøntsags boullion terninger
Snit løg og hvidløg, svits i olie uden de tager farve. Hæld cheerytomater, hk. tomater, krydderier og terninger i. Kog i ca. 20 min. Kør en stavblender igennem til den har passende konsistens. ( husk at tage gryden af varmen så suppen ikke sprøjter!) Hæld vand og fløde i og kog igen i 10 min. Jeg tilsatte idag en omgang fuldkorns suppehorn som kogte med de sidste 7 min.
fredag den 4. februar 2011
Karry suppe (lidt stærk)
Indkøb:
2 Pastinakker
4 gulerødder
1,5 kg kartofler (bagekartofler giver en lidt mere cremet suppe)
2-3 tsk. karry
1 tsk salt
peber
2 løg
1 L vand
2 stk boullion terninger
Evt. 1 dl soyafløde
Skræl, pil, vask og skær løg, kartofler, pastinakker og gulerødder. Svits det hele i olivenolie, det må IKKE tage farve. Kom salt, karry og peber i. Hæld vand og boullion terninger i og kog i ca. 30 min. HVIS der skal fløde i så er det nu og så gives suppen lige et opkog igen.
2 Pastinakker
4 gulerødder
1,5 kg kartofler (bagekartofler giver en lidt mere cremet suppe)
2-3 tsk. karry
1 tsk salt
peber
2 løg
1 L vand
2 stk boullion terninger
Evt. 1 dl soyafløde
Skræl, pil, vask og skær løg, kartofler, pastinakker og gulerødder. Svits det hele i olivenolie, det må IKKE tage farve. Kom salt, karry og peber i. Hæld vand og boullion terninger i og kog i ca. 30 min. HVIS der skal fløde i så er det nu og så gives suppen lige et opkog igen.
torsdag den 3. februar 2011
Helles kartoffel/porre suppe
Indkøb:
1,5 kg bagekartofler/alm. kartofler
3-4 porrer
1 L vand
3-4 Friske Timian kviste
salt
peber
2 stk. grøntsagsboullion terninger
250 ml soyafløde
Skræl kartofler og skær i tern, snit porrene og svits det hele i olivenolie. Det må IKKE tage farve. hæld vand, salt, peber, timian og terninger i. Kog det hele i ca. 30 min. Hæld fløde i og kog op, server med lækre Mini Flutes..

Mini Flutes.
Indkøb:
1 kg mel ( blandede idag 300 g ciabatta, 300 g sigtet spelt og 400 g groft spelt)
6 dl vand ( 2,5 kogende + 3,5 koldt)
2 spk. oliven olie
1 tsk salt
50 g gær
Opløs gær i lunkent vand, kom salt, mel og olie i og ælt godt. Lad dejen hæve tildækket med enten en pose eller Wita Wrap i så lang tid du gider, MINDST 1 time.
Form mini flutes og lad dem hæve 1 time. Tænd ovnen på 200 g og stil en lille skål vand i bunden.
Bag flutes i 10 min. tag dem ud og pensl med oliven olie og put krydderier på efter smag.
Bag igen i ca. 10 min.
Abonner på:
Opslag (Atom)