Indkøb:
1 pose Kikærter ( brug 1-2 dl til denne opskrift og lav falafel af resten )
2-4 fed hvidløg
1/2 - 1 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 cayennepeber
1/4 spidskommen
1 go slat olivenolie
Sådan gør jeg:
Udbløder kikærter i vand natten over. Kog ærterne i 1 time og køl af. Smuldrer kikærter i min hakkeæltefoodtingest!?!?! så smager jeg til med olivenolie, salt, peber og cayennepeber, pas på ikke at komme for meget i, smag hele tiden. når det er blandet godt kommer jeg en smule spidskommen i og tjekker konsistensen, er den for tyk, så kommer jeg lidt koldt vand i og det er den næsten altid...
ALLE MÅL ER CA. smager den til som jeg nu lige har lyst til den dag...
torsdag den 19. maj 2011
nemme "ronkugler"
Indkøb:
Kagerester
næsten 1 hel rom essens ( efter smag )
2 spk smør
1 spk hindbærmarmelade ( gerne uden sten )
Masser krymmel
blande blande blande... Trille i det fine krymmel og wupti RONKUGLER :-)
Hveder - nemme! Med inspiration fra tv2 godmorgen
Indkøb:
100 g flormelis
20 g salt
100 g gær
2 æg
150 g becel
15 g kardemomme
5 dl lunkent vand
1 kg CA!!! sigtel speltmel
Opløs gæren i vandet, hæld salt i og ælt resten af ingredienserne i. Lad den hæve 20 min. Form/tril hvederne og sæt i en form med bagepapir, HUSK formen skal være fyldt med boller, de skal jo hænge sammen. Lad dem hæve endnu 1 time og bag derefter 15-10 min. Ved 180-200 g alt efter din ovn.
onsdag den 18. maj 2011
Romkugler 1. forsøg...
Indkøb:
kagerester, svarende til en bradepande ( brugte brownies og cookies )
3-4 spk smør ( brugte altså fedtreduceret kærgården )
ca. 1 flaske rom essens
cacao pulver HVIS du bruger mange sandkagerester
MASSER AF KRYMMEL eller kokos.
Så smuldrer du kageresterne ( kørte dem i smadder i min foodhakketingest ) tilsæt smør og smag til med romessens.. Dejen skal være klistret nok til at krymmel kan hænge fast, men uden at den smager for meget af smør. Stil dejen på køl i ca. 1 time. Tag dejen ud og tril kuglerne ;-) og rul dem i krymmel... WUPTIIII..
tirsdag den 17. maj 2011
Chokoladekage
Den nemmeste og bedste chokoladekage.....
Indkøb:
600 g Sigtet speltmel
600 g sukker
3 tsk natron
6 spk kakao
1 l kærnemælk
1 1/2 dl becel
Tænd ovnen på 200 g.
Bland det hele sammen og pisk godt. Bag den i ca. 20-30 alt afhængig af størrelsen på formen, det er en meget stor portion.....
Pynt gerne med hvid glasur.
Du kan tilsætte hakket chokolade eller vanille sukker hvis du vil variere lidt.
Indkøb:
600 g Sigtet speltmel
600 g sukker
3 tsk natron
6 spk kakao
1 l kærnemælk
1 1/2 dl becel
Tænd ovnen på 200 g.
Bland det hele sammen og pisk godt. Bag den i ca. 20-30 alt afhængig af størrelsen på formen, det er en meget stor portion.....
Pynt gerne med hvid glasur.
Du kan tilsætte hakket chokolade eller vanille sukker hvis du vil variere lidt.
søndag den 17. april 2011
Italienske boller
Indkøb:
1 kg type 00 mel
1 kg durum mel
50 g gær
olivenolie
havsalt
6 dl vand (2,5 koldt & 3,5 kogende)
bland vandet, opløs gæren i vandet. Kom olie, salt og durum mel i til dejen er tykflydende, ælt type 00 mel i til dejen bliver fast, men stadig fedtet og blød. Lad den hæve min. 2 timer, gerne længere. Tænd ovnen på 180 grader. Form boller, brug gerne mere durum mel, hvis den er for klistret. Lad dem efterhæve min. 30 min. Bag i ca. 14-20 min alt efter størrelsen. JEG BRUGER ALDRIG ALLE 2 KG MEL.. Føl dig frem og find lige præcis den blanding der passer dig bedst.
1 kg type 00 mel
1 kg durum mel
50 g gær
olivenolie
havsalt
6 dl vand (2,5 koldt & 3,5 kogende)
bland vandet, opløs gæren i vandet. Kom olie, salt og durum mel i til dejen er tykflydende, ælt type 00 mel i til dejen bliver fast, men stadig fedtet og blød. Lad den hæve min. 2 timer, gerne længere. Tænd ovnen på 180 grader. Form boller, brug gerne mere durum mel, hvis den er for klistret. Lad dem efterhæve min. 30 min. Bag i ca. 14-20 min alt efter størrelsen. JEG BRUGER ALDRIG ALLE 2 KG MEL.. Føl dig frem og find lige præcis den blanding der passer dig bedst.
Langtidsstegt lammekølle ala Jamie Oliver
Indkøb:
1 lammekølle a ca. 2 kg
1 bundt rosmarin
havsalt
peber
1 helt hvidløg
Sovs:
1/2 l. hønsebouillion
væden fra køllen
Grov Kartoffelmos:
2,5 kg bagekartofler
4-5 gulerødder
Evt: pastinak eller majroe
Tænd ovnen på max grader.
Rids Lammekøllen, smør med olien drys med salt og peber, læg rosmarin henover sammen med hvidløgs fedderne. Pak den i et fad, som dækkes med staniol. Når ovnen er varm sættes køllen ind, skru ned på 170 grader og lad den stå i 3-4 timer.
Sovs:
Kog vandet og opløs bullionterningen deri. Hæld væden fra køllen i en gryde og kog op, hæld boullion i og jævn evt. med maizena. Kog den kort og server :-) MUMS
Grov kartoffelmos:
kog kartofler og grøntsager. Mas dem med et piskeris og 2 spk. smør, groft, den skal ikke være lind.
Køllen serverer vi på et spækbræt og så skærer man bare en luns ved bordet... ENJOY!!
Abonner på:
Opslag (Atom)