søndag den 26. januar 2014
Linsesalat
Du skal bruge:
Beluga linser (sorte/delikatesse linser)
Grønne linser (følg anvisningerne på poserne)
Kog linserne efter anvisningen, køles af.
1/1 pk feta ost
1 rød peber
1 rødt løg
1 håndfuld rå bønner (friske)
Eller masser andre lækre grøntsager.
Snitter det på min NICER DICER i den mindste 4 kantet kniv.. ÆLSKER MIN NICER DICER.
Lav en marinade til linserne:
2-3 spk Lækker balsamico eddike
2 tsk go sennep
1 spk honning
Blandes og smages til efter surhed/sødme :-)
Marinaden kan hældes over kolde eller varme linser.
Når linserne er helt kolde blandes grøntsagerne i og WUPTI!
enjoy...
onsdag den 22. januar 2014
MORMORS stenalderbrød
MUMS, min mors dejlige stenalderbrød.
Min mor bruger:
100 g Mandler ( MED BRUN HINDE PÅ )
100 g Hasselnødder ( MED BRUN HINDE PÅ )100 g Græskarkerner
100 g Solsikke kerner
100 g Hørfrø
100 g Sesamfrø
5 æg
1 tsk salt ( GOD SALT!)
1/2 dl. olivenolie (GOD)
TÆND OVNEN PÅ 160 G.
(1. Tag foodprossesor/hakkedims eller kniv og bræt og hak MANDLER & HASSELNØDDER.)
Man behøver absolut ikke hakke de store nødder, men det giver et finere brød / lidt afveksling.
2. Bland alle kerner/frø og nødder.
3. Bland æg og salt i nøddemixet
4. Bland olie i.
5. Hældes i en silicone form USMURT eller en form med bagepapir.
6. Bages ved 160 g i ca. 60 min.
ENJOY!!
Man kan med fordel udskifte nødder med andre nødder.
Vi har endnu ikke prøvet at udskifte frø med andre frø, men man burde kunne.
Skal det være et lidt lækkert brød kan du putte Tørret tranebær/rosiner i, smager LÆKKERT.
Raw food kage
Skal til tøzeaften med en gluten allergikker og har fundet denne dejlige opskrift:
2-3 dl nødder ( Mandler, pecan eller valnødder ) Jeg blandede mandler og valnødder
1 L Saftige dadler UDEN sten ( svarer til ca. 4 poser a 200 gr. )
2 dl. kokosolie ( brugte urtekram )
2 dl cacao ( gerne en go én )
1. Nødder køres en tur i en foodprocessor, skal ikke males! Men kun hakkes.
Stilles i en skål.
2. Dadler hakkes i foodprossoren og kokosolie kommes i, blive en smattet masse.
3. Cacao kommes ned i og der køres igen.
4. Put nødderne i og kør kun til det er blandet.
5. Massen presses ned i en form med bagepapir ( brugte 30x30cm og kagen blev på højde med en marsbar ).
6. Stilles på køl til den skal spises.
Tænker at man sagtens kunne køre en smule smeltet chokolade henover i smalle striber... ELLER rul stykkerne i GOJI bær blandet med kokosmel....
ENJOY!!!
tirsdag den 29. oktober 2013
Karamel mudcupcake - Karamel topping :-) & peanuts
Brugte denne her til cupcakes:
Som jeg lavede dem:
100 g hvid Nestle chokolade
125 g Kærgården, fedtreducret
2/3 af 250 dl brun farin ( opskriften var engelsk )
1/4 af 250 dl lys sirup
2/3 af 250 dl mælk
250 dl mel
1/3 af 250 dl mel blandet med
1-1 1/2 tsk bagepulver
1 æg, blandet sammen
TÆND ovnen på 170 g.
Smelt farin, smør chokolade, sirup og mælk i en gryde, det skal IKKE koge. Køl det af til fingervarmt.
Bland mel med den flydende blanding. Bland den lille portion mel med bagepulver og rør den i. Når det er rørt godt sammen blandes æg i.
Fyld 12- 16 forme og bag i ca. 20 min. Kan svinge lidt fra ovn til ovn. Køl dem af!
Karamel HJEMMELAVET
Karamel
250 g sukker
1/2 spsk. vand
85 g smør ( kærgården )
1 tsk. vanilli essens
1,25 dl fløde
Smelt sukker og vandet, det skal være HELT smeltet uden at brænde på. Rør forsigtigt smør og vanille essens i, det kan sprutte lidt, som når man laver brune kartofler :-) Du skal huske at det skal være blandet helt sammen inden du fortsætter.
Tag gryden af varmen og hæld fløden i, igen kan det godt sprutte lidt, men rør godt indtil det er helt blandet.
Sæt det så på køl eller på køkkenbordet minimum 30 min. Det skal være helt koldt inden det bruges.
FROSTING:
2,5 dl fløde
karamel ( hjemmelavet )
DRYS: peanuts
Pisk fløden, enedelig ikke piske den for hårdt! Bland forsigtigt karamel i efter smag ,jeg brugte ca. 1/2 delen af portionen.
Tag så de afkølede cupcakes, prik huller, jeg har en smart dims til at gøre det med, men ellers kan du lave et hul med en teske. Det skal ikke gå hele vejen igennem kagen, bare dybt nok til skummet.
Fyldt så hullerne med frosting og lav evt en fin tut på toppen, pynt så med resten af karamellen og hak lidt peanuts og drys på.
Buzzador kampagne AIR WICK duftlys
Super hyggelige, især her hvor vi går den kolde tid i møde.
De VIRKER, hold da op de dufter, måske lige lidt for meget til min smag, men det at de skifter farve er super skægt og anderledes. MEN det holder ikke i længden, 1/2 vejs nede stopper de med at skifte farve - ØV!
Ville nok være skuffet hvis jeg havde givet de 50 kr. de koster i butikkerne... Men alt i alt et fint lys, der rent faktisk ER et duftlys med DUFT.
Har præsenteret dem for flere, nogle elsker duften, andre kan bestemt ikke lide den :-)
Det ene lys dufter af æble & kanel, en hyggelig juleduft. Den andet af solbær & figen, en frisk blød duft og klart favoritten.
onsdag den 17. juli 2013
BUZZADOR kampagne STORYTEL
STORYTEL via BUZZADOR
Så fik jeg endnu en kampagne, som jeg egentlig var ret spændt på, da jeg absolut elsker at læse bøger. Jeg kan bare aldrig finde tiden.
Begejstringen blev hurtig afløst af frustrationer.
DET VIRKEDE BARE IKKE. Kunne se på BUZZADOR at jeg ikk var den eneste....
Det tog min omkring 1 uge at få det til at virke, det var bøvlet, manglede info og da jeg endelig kom igang fik jeg en periode på 14 dage istedet for 30!!!! ØV ØV
Skyndte mig selvfølgelig ind for at "læse/høre" alle de FIFTY SHADES bøger, som alle tøzerne taler om, MEN igen blev jeg skuffet - DE ER PÅ ENGELSK... Godt nok generer det mig ikke, men man skal koncentrere sig mere.....
Sidder med føleslsen af at jeg slet ikke har "nået" det jeg gerne ville, håber mine "Gavebøger" er blevet læst :-)
Det fungere, når det fungere, via en hjemmeside www.storytel.dk hvor man opretter et abb. 99 kr. om måneden. LIDT pebret hvis man ikke er turbolytter :-)
Så downloader man en app. og man kan så inde på hjemmesiden tilføje bøgerne til en bogreol, i den forstand var det meget nemt.
Abonner på:
Opslag (Atom)