Indkøb:
150 g rørsukker
150 g smør (brugte kærgården i mangel af smør)
180 g groft speltmel
150 g mørk marabou
50 g nødder ( havde idag mandler)
1 æg
1 tsk bagepulver
1 spk vanillie sukker
Tænd ovnen 190 g.
Pisk rørsukker, smør og æg hvidt. Bland Mel, vanillesukker og bagepulver. Pisk det i æggemassen. Hak chokolade og nødder og ælt det i dejen. Læg den på en plade og bag i ca. 10-12 min afhængig af størrelsen.
søndag den 31. oktober 2010
fredag den 29. oktober 2010
Grove nemme boller
Indkøb:
50 g gær
3 dl mælk
100 g milda/becel
400 g sigtet speltmel
50 g gær
3 dl mælk
100 g milda/becel
400 g sigtet speltmel
100 g groft speltmel
1/2 tsk salt
1 æg
Varm milda/becel og hæld mælken i, når den er fingervarm opløses gæren deri. ælt, salt mel og æg sammen og til sidst hældes meleblandingen i. Æltes til den er blød og lækker smidig.
Idag havde vi 5 korn at pynte med :-) Man kan sagtens tilsætte 1 revet gulerod eller rosiner.
Dejen skal hæve min. 30 min. gerne 45 min. Tril så boller og tænd ovnen på 200 g. Bollerne skal gerne hæve 20 igen og derefter bage ca. 12 min. Vi pensler med æg, men man behøver ikke.
1/2 tsk salt
1 æg
Varm milda/becel og hæld mælken i, når den er fingervarm opløses gæren deri. ælt, salt mel og æg sammen og til sidst hældes meleblandingen i. Æltes til den er blød og lækker smidig.
Idag havde vi 5 korn at pynte med :-) Man kan sagtens tilsætte 1 revet gulerod eller rosiner.
Dejen skal hæve min. 30 min. gerne 45 min. Tril så boller og tænd ovnen på 200 g. Bollerne skal gerne hæve 20 igen og derefter bage ca. 12 min. Vi pensler med æg, men man behøver ikke.
Grove pandekager LILLE PORTION
Grove pandekager:
Indkøb
3 æg
120 g groft speltmel
80 g sigtet speltmel
1 vanillestang
1 tsk rørsukker
4 dl mælk
Milda til at stege i.
Pisk æg og mel, hæld mælken i lidt af gangen. Skrab kornene ud af vanillestangen og bland den med rørsukkeret og put i dejen. Pisk til dejen er uden klumper. Steg i milda på en pande. HUSK rør i dejen indimellem, da de "grove" korn i dejen synker ned :-)
torsdag den 28. oktober 2010
Julen nærmer sig..
Begynder at komme i julestemning og hiver snart juleopskrifterne frem, i år skal der experimenteres med at bage julesmåkager på speltmel og spelt æbleskiver... Skal lige have skaffet en æbleskive pande :-)
Går og leger med ideen om at bage "grove" pandekager, håber at prøve imorgen, hvis energien rækker...
Går og leger med ideen om at bage "grove" pandekager, håber at prøve imorgen, hvis energien rækker...
onsdag den 27. oktober 2010
Hygge søndag med MARKRÆS og kager...
Skulle lige bage en kage eller 2 til noget hygge og markræs og faldt over en skøn skøn opskrift på nettet, som jeg lavede om til min "egen"...
GULERODSKAGE:
GULERODSKAGE:
INDKØB:
325 g rørsukker
3 dl Becel
4 æg
300 g sigtet speltmel
1 spsk. kanel
1 tsk. fint salt
2 tsk. natron
350 g revne gulerødder
Osteglasur:
125 g Philidelphia Light
50 g kærgården
vaniliesukker efter smag
200-250 g flormelis
Pisk sukker og becel hvidt og slå æggene ud i en skål. Hæld lidt æg i ad gangen mens du pisker videre. . Bland mel, kanel, salt og natron i en skål og sigt det ned i æggemassen. Riv gulerødderne og put dem i dejen.
Fyld dejen i en smurt springform. Bag den ca. 60 minutter ved 175 grader, men det afhænger af størrelsen på formen. Afkøl den helt inden osteglasur smøres på.
Osteglasur:
Pisk Philidelphia og smør hvidt og luftigt. Pisk men du hælder vanilie og flormelis i, du kan smage undervejs, HUSK den smager bedre kold. Smør det på kage og stil den på køl indtil servering.
MUMS!!!!!
torsdag den 14. oktober 2010
Nemme boller
Indkøb:
50 g gær
3 dl mælk
100 g milda/becel
500 g sigtet speltmel ( bruger 75 g groft spelt mel når jeg har det )
1/2 tsk salt
1 æg
Varm milda/becel og hæld mælken i, når den er fingervarm opløses gæren deri. ælt, salt mel og æg sammen og til sidst hældes meleblandingen i. Æltes til den er blød og lækker smidig.
Idag havde vi ristede græskarkerner, perlesukker og alm. æg at pynte med :-) Man kan sagtens tilsætte 1 revet gulerod eller rosiner.
Dejen skal hæve min. 30 min. gerne 45 min. Tril så boller og tænd ovnen på 200 g. Bollerne skal gerne hæve 20 igen og derefter bage ca. 12 min. Vi pensler med æg, men man behøver ikke.
Abonner på:
Opslag (Atom)