torsdag den 14. oktober 2010

Nemme boller









Indkøb:

50 g gær
3 dl mælk
100 g milda/becel
500 g sigtet speltmel ( bruger 75 g groft spelt mel når jeg har det )
1/2 tsk salt
1 æg

Varm milda/becel og hæld mælken i, når den er fingervarm opløses gæren deri. ælt, salt mel og æg sammen og til sidst hældes meleblandingen i. Æltes til den er blød og lækker smidig.

Idag havde vi ristede græskarkerner, perlesukker og alm. æg at pynte med :-) Man kan sagtens tilsætte 1 revet gulerod eller rosiner.

Dejen skal hæve min. 30 min. gerne 45 min. Tril så boller og tænd ovnen på 200 g. Bollerne skal gerne hæve 20 igen og derefter bage ca. 12 min. Vi pensler med æg, men man behøver ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar