søndag den 24. februar 2013


Momses Indbagte Mørbrad a'la Tulle...

Den nemme løsning :-)

INDKØB:

1 mørbrad
500 g kalv/flæsk
1 stort fed hvidløg
150 g champignon
1 løg
salt/peber/paprika
2 pk. butterdejsplader ( husk at tø dem op )
1 pk færdigstegt bacontern
2 æg ( + 1 til pensling )
2 spk. mel



Tø butterdejen op..
Hak champignon, løg og hvidløg og steg i olivenolie.
Rør en fars af: Kalv/flæsk, salt/peber/paprika, æg, bacon, mel og de stegte ting.
Puds mørbraden.
Tænd ovnen på 200 g.
Læg butterdej på bagepapir ( jeg trykker bare lige pladerne sammen i samlingerne )
Put et lag fars på midten af butterdejen, skal kun dække bredden af en mørbrad.
Læg mørbraden på farsen og dæk mørbraden med resten af farsen tryk det godt sammen omkring mørbraden.
Læg butterdejs plader over mørbraden, jeg overlapper pladerne med ca. 3 cm. så får man en ordentligt lag af den skønne butterdej. Tryk samlingerne godt sammen og pisk et æg til pensling.
Pensel pakken og stil i ovnen på 200 g i ca. 1 time alt efter størrelsen.

OG MUMS!!! ENJOY!!!



søndag den 30. oktober 2011

Kagesmagning Oktober 2011























Flødebolle Cupcakes


Som jeg lavede dem:

Indkøb:


100 g marabou mørk chokolade
125 g Kærgården, fedtreducret
2/3 af 250 dl brun farin ( opskriften var engelsk )
1/4 af 250 dl lys sirup
2/3 af 250 dl mælk
250 dl mel
1/3 af 250 dl mel blandet med
1-1 1/2 tsk bagepulver
1 æg, blandet sammen

TÆND ovnen på 170 g.

Smelt farin, smør chokolade, sirup og mælk i en gryde, det skal IKKE koge. Køl det af til fingervarmt.
Bland mel med blanden af mel og bagepulver. Rør den flydende blanding i melet. Når det er rørt godt sammen blandes æg i.
Fyld 12 forme go bag i ca. 20 min. Kan svinge lidt fra ovn til ovn.
LAD DEM KØLE HELT AF........

Flødebolleskum:

Indkøb:

4 bg past. æggehvider
250 g hvidt sukker
1 vanille stang

Lav et vandbad. Pisk med håndkraft æggehvider, sukker og kornene fra vanillestangen mens sukkeret smelter over vandbaddet. Når sukkeret er smeltet piskes der videre i en kold skål indtil massen er er helt stiv kan godt tage 5-10 min.

Når cupcakes er kolde og flødebolleskummet er pisket, tage man en stjerne tyl og en sprøjtepose og laver små toppe på cupcakes. LAD DEM NU KØLE I CA. 30 min. i køleskab.

Overtræk:

Indkøb:

200 g marabou mørk
kokos.

Smelt 2/3 dele af chokoladen i vandbad, når det er helt smeltet slukkes for varmen og resten smeltes i.
Dyp nu forsigtigt cupcakes i smeltet chokolade og evt. kokos og lad dem stå på køl til chokoladen er stivnet.


torsdag den 15. september 2011

Karamel Mudcake cupcakes.


Som jeg lavede dem:

Indkøb:


100 g hvid Nestle chokolade
125 g Kærgården, fedtreducret
2/3 af 250 dl brun farin ( opskriften var engelsk )
1/4 af 250 dl lys sirup
2/3 af 250 dl mælk
250 dl mel
1/3 af 250 dl mel blandet med
1-1 1/2 tsk bagepulver
1 æg, blandet sammen

TÆND ovnen på 170 g.

Smelt farin, smør chokolade, sirup og mælk i en gryde, det skal IKKE koge. Køl det af til fingervarmt.
Bland mel med den flydende blanding. Bland den lille portion mel med bagepulver og rør den i. Når det er rørt godt sammen blandes æg i.
Fyld 12 forme go bag i ca. 20 min. Kan svinge lidt fre ovn til ovn.

ENJOY

tirsdag den 5. juli 2011

Forårsruller NEMME

Indkøb:
1 pk forårsrulle dej
hvidkål
3 forårsløg
4 små gulerødder
2 snack peberfrugter
1 fed hvidløg

1 pk hakket oksekød
1-2 tsk garam masala kryddri
1 tsk soya

1 tsk mel
1 tsk vand

Snit og skyl grøntsagerne.
Lynsteg dem i olivenolie og krydr med lidt soya og evt. 1 tsk sukker. Lad dem dryppe af i et dørslag.

Steg oksekød med krydderi og soya, lad det dryppe af i en si.

Tag de optøede forårsrulle plader ud af køleskabet.

Bland mel og vand til "lim"

Vend spidsen ind mod dig selv. læg en håndfuld fyld og rul, du limer kanten med melblandingen... Billeder kommer senere idag.

Steg i olivenolie...

onsdag den 15. juni 2011

Jordbærkage - den nemme




Indkøb:


Bunden:
140-150 g sigtet speltmel
125 g fedtfattig kærgården
25 g flormelis
1 stang vanille

Ælt det hele til en smørdej, ikke hele vanille stangen kun kornene ;-)  og stil på køl i ca. 20-30 min.

1 bk jordbær
skyl dem og dryp godt af...

Marcipanmasse.
50 g fedtfattig kærgården
50-75 g marcipan
2 æg
50 g sukker

pisk det hele sammen til en ensartet masse og stil på køl.

Creme:
1 ps. kagecreme
1/2 skummetmælk
1-2 dl fløde

Pisk kagecreme efter anvisning og stil på køl. Pisk flødeskum og bland efter smag creme og flødeskum.
Stil på køl.

Tænd ovnen på 200 g og tryk smørdejen ud i en form, hæld marcipanmassen ud over og bag i ca. 20 min alt efter størrelsen på formen.
Køl bunden af. Smør creme på den HELT kolde bund og pynt med jordbær  WUPTI... Enjoy