tirsdag den 9. november 2010

LAGKAGE med hindbærskum

INDKØB TIL BUNDE:
6 æg, delte
250 g rørsukker
180 g sigtet speltmel
1½ tsk. Bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader.
Del æggene i blomme og hvid ELLER brug past. æggehvide og blommer. Pisk æggehviderne stive. Pisk rørsukker i lidt af gangen. Pisk æggeblommerne i marengsmassen.
Sigtet speltmel og bagepulver blandes og sigtes ned i massen. Vend det forsigtigt  med en dejskraber. Læg bagepapir iden form du vil bage bundende i og bag den i ca. 10-20 min. afhængig af størrelsen på formen.
Lad "kagen" køe af og vend den ud på et sukkerdrysset fad, del den i 2 eller 3 og læg den nu sammen med evt. hindbær/brombær eller skovbær skum. Man kan også bruge helt alm. kagecreme :-)

Opskrift på Hind/brom eller skovbærskum:
læg 5 blade husblas i blød.
Kog 300 g frossen frugt med 50 g florsukker, kornene fra en vanilie stang + den tomme stang.. Det skal ikke bulderkoge, put de 5 vredne blade i frugtmosen og rør godt. Pisk 1/2 l fløde til letpisket skum og bland 1/3 del i frugtmosen og rør godt igennem, vend nu i resten af fløden og lag en bund i en lagkagering og hæld skummet i. Afslut med en top og stil på køl til dagen efter.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar