Indkøb:
1 pk forårsrulle dej
hvidkål
3 forårsløg
4 små gulerødder
2 snack peberfrugter
1 fed hvidløg
1 pk hakket oksekød
1-2 tsk garam masala kryddri
1 tsk soya
1 tsk mel
1 tsk vand
Snit og skyl grøntsagerne.
Lynsteg dem i olivenolie og krydr med lidt soya og evt. 1 tsk sukker. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Steg oksekød med krydderi og soya, lad det dryppe af i en si.
Tag de optøede forårsrulle plader ud af køleskabet.
Bland mel og vand til "lim"
Vend spidsen ind mod dig selv. læg en håndfuld fyld og rul, du limer kanten med melblandingen... Billeder kommer senere idag.
Steg i olivenolie...
tirsdag den 5. juli 2011
onsdag den 15. juni 2011
Jordbærkage - den nemme
Indkøb:
Bunden:
140-150 g sigtet speltmel
125 g fedtfattig kærgården
25 g flormelis
1 stang vanille
Ælt det hele til en smørdej, ikke hele vanille stangen kun kornene ;-) og stil på køl i ca. 20-30 min.
1 bk jordbær
skyl dem og dryp godt af...
Marcipanmasse.
50 g fedtfattig kærgården
50-75 g marcipan
2 æg
50 g sukker
pisk det hele sammen til en ensartet masse og stil på køl.
Creme:
1 ps. kagecreme
1/2 skummetmælk
1-2 dl fløde
Pisk kagecreme efter anvisning og stil på køl. Pisk flødeskum og bland efter smag creme og flødeskum.
Stil på køl.
Tænd ovnen på 200 g og tryk smørdejen ud i en form, hæld marcipanmassen ud over og bag i ca. 20 min alt efter størrelsen på formen.
Køl bunden af. Smør creme på den HELT kolde bund og pynt med jordbær WUPTI... Enjoy
onsdag den 8. juni 2011
Rugbrøds crutoner
Indkøb:
4 skiver godt rugbrød
2 spk. olivenolie
lidt havsalt
2 fed hvidløg
Varm en stegepande op. knus hvidløg, svits i olien 2 min. Skær rugbrødet i passende firkanter. Smid rugbrød og salt i panden og steg ca. 10 min. Afhængig af rugbrød og hvor meget du vil have de skal knase...
4 skiver godt rugbrød
2 spk. olivenolie
lidt havsalt
2 fed hvidløg
Varm en stegepande op. knus hvidløg, svits i olien 2 min. Skær rugbrødet i passende firkanter. Smid rugbrød og salt i panden og steg ca. 10 min. Afhængig af rugbrød og hvor meget du vil have de skal knase...
torsdag den 19. maj 2011
Falafel...
Indkøb:
1 pose Kikærter ( 1-2 dl bruges til hummus )
1 bundt bredbladet persille
1 tsk salt
1/2 tsk natron
1-2 tsk falafel krydderi ( jeg dufter mig frem )
1-2 løg ( Ikke røde )
sådan gør jeg:
Maser det hele i hakkeæltefoodtingen og former kugler, hvis dejen ikke vil hænge ordentligt sammen, så tilsætter jeg 1 tsk mel af gangen og rører godt, prøver at forme en kugle igen, og det gentages til dejen kan formes til kugler.
Steges i masser olivenolie og serveres med det samme... De bliver totalt tørre af at stå for længe.
1 pose Kikærter ( 1-2 dl bruges til hummus )
1 bundt bredbladet persille
1 tsk salt
1/2 tsk natron
1-2 tsk falafel krydderi ( jeg dufter mig frem )
1-2 løg ( Ikke røde )
sådan gør jeg:
Maser det hele i hakkeæltefoodtingen og former kugler, hvis dejen ikke vil hænge ordentligt sammen, så tilsætter jeg 1 tsk mel af gangen og rører godt, prøver at forme en kugle igen, og det gentages til dejen kan formes til kugler.
Steges i masser olivenolie og serveres med det samme... De bliver totalt tørre af at stå for længe.
hummus...
Indkøb:
1 pose Kikærter ( brug 1-2 dl til denne opskrift og lav falafel af resten )
2-4 fed hvidløg
1/2 - 1 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 cayennepeber
1/4 spidskommen
1 go slat olivenolie
Sådan gør jeg:
Udbløder kikærter i vand natten over. Kog ærterne i 1 time og køl af. Smuldrer kikærter i min hakkeæltefoodtingest!?!?! så smager jeg til med olivenolie, salt, peber og cayennepeber, pas på ikke at komme for meget i, smag hele tiden. når det er blandet godt kommer jeg en smule spidskommen i og tjekker konsistensen, er den for tyk, så kommer jeg lidt koldt vand i og det er den næsten altid...
ALLE MÅL ER CA. smager den til som jeg nu lige har lyst til den dag...
1 pose Kikærter ( brug 1-2 dl til denne opskrift og lav falafel af resten )
2-4 fed hvidløg
1/2 - 1 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 cayennepeber
1/4 spidskommen
1 go slat olivenolie
Sådan gør jeg:
Udbløder kikærter i vand natten over. Kog ærterne i 1 time og køl af. Smuldrer kikærter i min hakkeæltefoodtingest!?!?! så smager jeg til med olivenolie, salt, peber og cayennepeber, pas på ikke at komme for meget i, smag hele tiden. når det er blandet godt kommer jeg en smule spidskommen i og tjekker konsistensen, er den for tyk, så kommer jeg lidt koldt vand i og det er den næsten altid...
ALLE MÅL ER CA. smager den til som jeg nu lige har lyst til den dag...
nemme "ronkugler"
Indkøb:
Kagerester
næsten 1 hel rom essens ( efter smag )
2 spk smør
1 spk hindbærmarmelade ( gerne uden sten )
Masser krymmel
blande blande blande... Trille i det fine krymmel og wupti RONKUGLER :-)
Hveder - nemme! Med inspiration fra tv2 godmorgen
Indkøb:
100 g flormelis
20 g salt
100 g gær
2 æg
150 g becel
15 g kardemomme
5 dl lunkent vand
1 kg CA!!! sigtel speltmel
Opløs gæren i vandet, hæld salt i og ælt resten af ingredienserne i. Lad den hæve 20 min. Form/tril hvederne og sæt i en form med bagepapir, HUSK formen skal være fyldt med boller, de skal jo hænge sammen. Lad dem hæve endnu 1 time og bag derefter 15-10 min. Ved 180-200 g alt efter din ovn.
Abonner på:
Opslag (Atom)