tirsdag den 25. februar 2014

LCHF Frokost "wrap" med kylling




Jeg brugte :

1 blomkål ( ikke for stort )
200 g revet rød chedder ost
2 æg
1 fed hvidløg
2 små spk loppefrøskaller

Tænd ovnen på 250g.

Kør blomkål i foodprocessoren, smed osten i bagefter :-) Ælt alle ingredienserne i en skål ( med fingrene ). Læg 4 klatter på 2 bradepander, træk husholdningsfilm henover og rul til pandekager TYNDE !
Bag i ovn ca. 10 min. 

FYLD:

1 pk. kylling ( brugte 1 færdigstegt )
1 rød peber
1 løg
6 asparges
Krydderi efter smag :-)

Steg det hele på panden og lag derefter på de 2 pandekager. Drys med ekstra ost og læg "låget" på, kom  i ovnen 5-10 min.
Server med guacemole, salsa og cremefraise.

MUMS!!!! 

Tænker man kan variere fyldet til "tøm køleskab".





lørdag den 22. februar 2014

Pølsehorn LCHF

MUMS!!

Jeg brugte:

5 Wienerpølser
250 ml fløde
6 æg
40 g mandelmel ( ikke hjemmelavet! ) 
40 g HJEMMELAVET sesammel
3 tsk bagepulver
45 g. Husk ( DEN GULE! )
1/2 tsk salt.

Tænd ovnen på 200 g.

Pisk æg og fløde. Kværn sesamfrø i kaffekværnen ( har 1 kun til at kværne frø i, 80 kr. i NETTO :-)
Pisk Sesammel, mandelmel, bagepulver, husk og salt i æggemassen, lad den stå i 10-15 min. Når den har samlet sig, gør du hænderne våde og trykker dej ud i hånden, placer 1/2 pølse i og "kram" den sammen. Mine så frygtelige ud og det var smadder svært, men de hævede så pænt og var besværet værd. Sørg for at hænderne er våde hele tiden. Når du har formet dem, jeg fik 10 MEGET store pølsehorn, næste gang er jeg ikke så gavmild med dejen, bages de 15-30 min alt efter størrelse og tykkelse. Sætter uret på 15 og holder øje hvert 5.min derefter.

MUMS!!! Det tætteste jeg har været på "brød" i meget lang tid....

fredag den 21. februar 2014

LCHF Oopsie med sweet chili

Oopsie er et rigtig fint alternativ til vores tapas, vi bruger dem som brød.


Jeg brugte:

100 g Philadelphia med sweet chili smag ( den er ikke gennemtrængende )
3 æg
1/2 spk loppefrøskaller
1/2 tsk bagepulver
1 tsk salt

Tænd ovnen på 150 g

Del æggene, pisk blommer og philadelphia i 1 skål. Pisk æggehvider, bagepulver og salt i en anden skål. De skal være stive :-)  Pisk loppefrøskaller i blommerne og vend i hviderne. Sæt små/store klatter på en bageplade og bag i ca. 30 min, alt efter størrelse.

Tænker de kan krydres i uendelighed :-)

IS IS IS - JA TAK :-)

ÆÆÆÆlsker min nye ismaskine
Den fungere bare og er så nem at betjene.

VI prøvede 1. gang en alm vanilleis..

Vi brugte:

1 tsk vanille pulver
2 små spk sukrin melis ( den lyserøde )
4 dl fløde
4 æggeblommer ( brugte past. svarer til 0,8 dl )

Pisk sukrin og blommer godt igennem. Pisk fløde og vanille i en anden skål ikke for meget!! Vend blommer i fløde og kom i ismaskinen, min is fik ca 25 min så var den klar, men tror man skal holde øje med den så den ikke fryser fast.

Spiste det med 70% chokolade ( hakkes fint som drys )
MUMS.
Tænker at i aften skal der nok nogle bær i :-)

ENJOY


onsdag den 19. februar 2014

LCHF Blomkål/broccoli ris til gryderet


Du kan bruge:

1 blomkål
1 broccoli med stokken
2 spk smør :-)


Hakke hakke, snitte i foodprocessor. Hæld kogende vand over i 2 min. IKKE MERE. Dræn vandet godt fra. 
Kom smør i og rør rundt...


LCHF Mini pandekager

MUMS!

Til denne portion skal du bruge:

6 æg
1/2 dl piskefløde
75 g græsk yoghurt
1/2 tsk vanille pulver
2 tsk loppefrøskaller
1 lille tsk salt
Skallen af 1/2 citron ( den udelader jeg næste gang ) 
Smør

Pisk alle ingredienserne godt sammen og steg i smør, skal gøres med det samme, da den tykner hurtigt. Jeg rører en smule mere fløde i hvis den bliver for tyk imens jeg bager dem. De er nemmest at bage små, sætter 4 små på panden af gangen, da dejen er en smule uhåndterlig.

MUMS!! enjoy

mandag den 17. februar 2014

LCHF Sødt sandwich brød


Jeg brugte:

2 spk sukrin gold, man kan nøjes med 1
2 tsk bagepulver UDEN top
2 spk loppefrøskaller (fiber husk fra BILKA )
100 g smeltet smør
150 g phillidelphia ( IKKE light )
1 1/2 dl mandelmel ( IKKE hjemmelavet, da det er mørkere )

Tænd ovnen på 170 g.

Bagte dem i små søde silicone forme, men de kan også bages som brød.

Pisk æg godt og grundigt. Pisk Philadelphia sammen med æggene. Pisk imens du hælder smør i.
Pisk mandelmel, bagepulver, loppefrøskaller og sukrin gold i.  Lad den stå i 5-10 min og suge væsken. 
Put i form / forme, gør hænderne våde med koldt vand, så hænger dejen ikke fast i fingrene. Bag i ca. 40 min. HOLD ØJE.

Tænker man kan variere i det uendelig, prøv med sesam frø, nigellafrø, uden sukker og med kardemomme/kanel. Måske også med salt?w