søndag den 9. marts 2014
LCHF Morgenmadsboller
Jeg brugte:
2 dl creme fraice 38%,
8 æg
5 spk husk (gul)
Salt
4 tsk bagepulver
2 dl sesammel ( KØBT )
1 dl sesamfrø
1dl mandelmel ( brugte købt ALM. mandelmel )
En skvat kokossukker, men behøver den ikke.
Pisker det hele.
Lad dejen suge væske i 10 Min.
Former boller med våde fingre og bager i 10-15 min på 200g
Fik 10 små og 4 burgerboller
onsdag den 5. marts 2014
LCHF Wraps med tunsalat
Jeg brugte til wraps:
Tænd ovnen på 200 g.
1 blomkål
200 g emmentaler ( river selv )
Kør det i foodprocessoren, og stil til side 1 en STOR skål.
1 håndfuld frisk persille
2 fed hvidløg
1/2 bakke spinatblade frisk
Hakkes i foodprocessoren. Blandes i skålen med ost og blomkål.
3 æg
2 spk loppefrøskaller
Blandes godt med alt det andet i skålen, tag bare klør 5 i brug :-)
Rul tynde bunde ud mellem 2 stykker bagepapir og bag ca. 10-20 min. HOLD ØJE. Jeg fik 3 bradepander!!! Nogle gange bruger jeg 1/3 af massen til Rösti :-)
TUNSALAT:
1 løg
6 ds tun ( de små JOHN WEST! )
1/2 glas mayo
2 spk creme Fraise
salt & peber
Lime saft :-)
Kørte det hele en tur i foodprocessor MED kniven på... MUMS!
Smager til med salt, peber og lime :-)
lørdag den 1. marts 2014
Rösti - LCHF, næsten
Jeg brugte:
2 sweet potato
1 squash
Barbecue krydderi
1 go håndfuld revet cheddar ost
Salt/peber
2 æg1 spk loppefrøskaller
1 løg
2 fed hvidløg
Tænd ovnen på 200 g.
Sådan:
Skræl og kør Sweet potato, løg, hvidløg og squash gennem foodprocessor, mas "væden" fra og bland med æg, krydderier, ost og loppefrø.
Mas klatter ud på et bagepapir og bag i ovnen ca. 30 min. ved 200g. MUMS!
LCHF Kylling i Karry
Jeg brugte:
3-4 Kyllinge bryster
2 løg
Karry, alt efter smag :-)
Salt & peber
300 ml Laktosefri FLØDE
2 del vand
1 Grøntsags boullion terning
Gurkemeje ( for farven )
1/2 squash
Stokken fra 1 broccoli
Broccoli buketter
2 spk creme fraise 38%
Sådan:
Klip kylling brysterne i små stykker ( JA jeg klipper dem altså med en saks, det er nemmere )
Svist løg, karry, salt, peber og kylling til løgene er bløde IKKE BRÆNDTE.
Hæld vand og boullion i og kog til terningen er opløst, i med fløde og Riv squash og stokken fra broccoli og i med det også... Simre simre simer, til "sovsen" er kogt godt ind.
Smag til med karry og gurkemeje evt. salt/peber, kom creme fraise og broccoli bukettet i. SERVER! MUMS
Dejligt cremet "sovs" uden at bage den op... BONUS: skjulte grøntsager ( squash & broccolistok )
tirsdag den 25. februar 2014
LCHF Frokost "wrap" med kylling
Jeg brugte :
1 blomkål ( ikke for stort )
200 g revet rød chedder ost
2 æg
1 fed hvidløg
2 små spk loppefrøskaller
Tænd ovnen på 250g.
Kør blomkål i foodprocessoren, smed osten i bagefter :-) Ælt alle ingredienserne i en skål ( med fingrene ). Læg 4 klatter på 2 bradepander, træk husholdningsfilm henover og rul til pandekager TYNDE !
Bag i ovn ca. 10 min.
FYLD:
1 pk. kylling ( brugte 1 færdigstegt )
1 rød peber
1 løg
6 asparges
Krydderi efter smag :-)
Steg det hele på panden og lag derefter på de 2 pandekager. Drys med ekstra ost og læg "låget" på, kom i ovnen 5-10 min.
Server med guacemole, salsa og cremefraise.
MUMS!!!!
Tænker man kan variere fyldet til "tøm køleskab".
lørdag den 22. februar 2014
Pølsehorn LCHF
MUMS!!
Jeg brugte:
5 Wienerpølser
250 ml fløde
6 æg
40 g mandelmel ( ikke hjemmelavet! )
40 g HJEMMELAVET sesammel
3 tsk bagepulver
45 g. Husk ( DEN GULE! )
1/2 tsk salt.
Tænd ovnen på 200 g.
Pisk æg og fløde. Kværn sesamfrø i kaffekværnen ( har 1 kun til at kværne frø i, 80 kr. i NETTO :-)
Pisk Sesammel, mandelmel, bagepulver, husk og salt i æggemassen, lad den stå i 10-15 min. Når den har samlet sig, gør du hænderne våde og trykker dej ud i hånden, placer 1/2 pølse i og "kram" den sammen. Mine så frygtelige ud og det var smadder svært, men de hævede så pænt og var besværet værd. Sørg for at hænderne er våde hele tiden. Når du har formet dem, jeg fik 10 MEGET store pølsehorn, næste gang er jeg ikke så gavmild med dejen, bages de 15-30 min alt efter størrelse og tykkelse. Sætter uret på 15 og holder øje hvert 5.min derefter.
MUMS!!! Det tætteste jeg har været på "brød" i meget lang tid....
fredag den 21. februar 2014
LCHF Oopsie med sweet chili
Oopsie er et rigtig fint alternativ til vores tapas, vi bruger dem som brød.
Jeg brugte:
100 g Philadelphia med sweet chili smag ( den er ikke gennemtrængende )
3 æg
1/2 spk loppefrøskaller
1/2 tsk bagepulver
1 tsk salt
Tænd ovnen på 150 g
Del æggene, pisk blommer og philadelphia i 1 skål. Pisk æggehvider, bagepulver og salt i en anden skål. De skal være stive :-) Pisk loppefrøskaller i blommerne og vend i hviderne. Sæt små/store klatter på en bageplade og bag i ca. 30 min, alt efter størrelse.
Tænker de kan krydres i uendelighed :-)
Abonner på:
Opslag (Atom)