mandag den 11. maj 2015
Citronfromage LCHF
Du skal bruge:
3 ØKO / Usprøjtede citroner
6 blade husblas
750 dl fløde
6 past. HELE æg
150g sukrin melis
DER BLIVER 11 af disse glas ud af opskriften :-)
Sæt husblad i blød.
VASK, citronerne. Riv skræl fra citroner og gem som pynt.
Pres saften fra citroner ned i en gryde.
Pisk æggene og sukrin LAAANG tid, det skal bliver lysegule og skummede.
Pisk fløden, gem ca 1/3 til pynt.
Varm saften fra citroner op, den skal ikke koge! Tag gryden af varmen og smelt husblas i saften og pas på den ikke er for varm.
Pisk nu saften meget hurtigt i æggemasssen.
Vend flødeskum i og kom i glas, de skal så på køl i min. 30 min gerne længere tid. Kan sagtens laves dagen før.
Pynt med flødeskum, man kan med godt resultat piske lidt vanille pulver og sukrin i MUMS.
Til sidst kan du drysse med citronskræl :-)
tirsdag den 5. maj 2015
HÆKLING.
Eftersom jeg ikke længere bager osv. ( grundet lchf ) så vil jeg dele min nye / gamle passion - HÆKLING.
Jeg elsker at hækle og lærte det af min søde mormor som teenager.
Jeg elsker at hækle og lærte det af min søde mormor som teenager.
tirsdag den 6. januar 2015
LIBERAL CHEESE CAKE
Jeg havde :
BUNDEN:
100 g mandler med skræl og hele molevitten
100 g hasselnødder med skræl og hele molevitten :-)
150 g smør
2 spk sukrin gold
lidt salt....
ca 100 g mørk cholkolade ( kan udelades, men bunden bliver skøn sprød af det )
Kørte alle nødderne i foodprossoren til fine små stykker ( man bestemmer selv hvor grov bunden skal være :-) Smeltede smørret ved MEGET svag varme! det skal kun lige smelte.
Ristede mit nøddemel på en tør pande, ikke brændt men bare ristet.
Hak chokoladen, bland nødder, sukrin, salt smør og chokolade sammen PAS PÅ FINGRENE!
Læg bagepapir i en springform, hæld massen ned i formen og fordel fint...
På køl til den er helt størknet.
CREME: ( laves først når bunden er helt kold! )
250 g philidelphia eller billig friskost uden smag
200 g græsk yoghurt FED
2 dl fløde
2 lime
6 plader husblas
100 g sukrin melis
Vanille ( hvid du vil :-)
Læg husblas i vand.
Pisk fløden let.
Skær lime over i halve og pres saften ned i en gryde.
Varm saften og kom husblas i.. Den skal smelte sammen med saften.
Pisk græsk yoghurt og flødeost i flødeskummet ( vanille ) Sukrin piskes med og saften hældes i mens du pisker. Hele molevitten kommes i springformen på bunden og stilles på køl til den er HELT stiv!
BÆR TOPPEN:
1 pose hindbær FROST
sukrin efter smag
vanille
6 blade husblas
Stil huslas i vand.
Kog bær med en bitte smule vand, vanille og sukrin, smag om den er for sur...
Rør husblas i og hæld i en kold skål, rør rundt i ca. 5 min så den ikke er for varm, hældes derefter over kagen og IGEN på køl :-)
Den her kage bliver kun bedre af at den laves dagen i forvejen
ENJOY
mandag den 29. september 2014
CHEESE tops LCHF LIBERAL
Indkøb:
200 g chedder ost i blok
1 pose flæskesvær, gerne de BILLIGSTE uden fedtkant
1 æg
Olie ( bruger en lækker koldpresset raps )
Skær ost i passende stykker, slå ægget sammen, blend svær, vend ostetern i æg, svær raspen og steg i den olie du nu har der kan tåle meget høj varme.
ENJOY..
PS: de skal næsten kun lige ramme olien, ligger de for længe så flyder osten ud og forsinder.
Liberal LCHF SVIN i SVIN med ost
Indkøb:
1 STOR pakke bacon eller 2-3 små
1 kg kalv/flæsk eller svin
1/2 stykke emmentaler ( ca. 100 g )
3 løg
1 bakke champignon
1 pk bacontern
Tænd ovnen på 200 g.
Find en rugbrødsform
Læg bacon på bagepapir så "længden" passer med formen.
Steg bacontern, hak champignon og løg, steg med.

Skær emmentaler i stave.
Rør en fars af dine yndlingskrydderier ( jeg brugte idag: allround, paprika og peber ) og kød. Bland nu bacontern, champignon og løg i farsen.
Læg bagepapiret med bacon ned i rugbrødsformen, kom fars i bunden og læg ostestave ned i midten. kom fars i toppen også og "luk" baconen op omkring farsen. Mas godt til. Stil i ovnen ca. 30 min.
WUPTI.... ENJOY
Abonner på:
Opslag (Atom)